dimarts, 22 d’abril del 2008

11è Consell de Medi-Ambient i Sostenibilitat

Aquesta nit s'ha celebrat el Consell de Medi-Ambient i vaig anar-hi en representació de Ciutadans. Ha estat molt llarga; va començar a les 19H i va durar fins a les 2/4 de 10H.
Ponents:
ATLL (Empresa tuneladora)
Ferran Rueda (tècnic municipal)
Pere Orriols (Regidor de Medi-ambient)

El representant de ATLL va explicar amb una PowerPoint com s'està fent les obres del túnel que conectará la potabilitzadora de St. Joan Despi amb els dipòsits de Trinitat, detallant cadascun de les mesures de protecció medi-ambiental que s'està practicant. El representant del Parque de Collserola ha recolzat la feina que està fent l'empresa.
A continuació el tècnic ens ha explicat la feina del ajuntament en promoure el estalvi d'aigua, festes sostenibles (vaixella compostable), compostage casolà i el seguiment de les molèsties produïdes per la cementera. CEMEX ha rebut la seva llicència medi-ambiental (amb algunes condicions), lo qual cosa no soposa que té permis per començar a cremar llots de residus de depuradora. També ha explicat el mapa dels resultats del estudi de nivells de soroll en els carrers del municipi.
Per últim, el Regidor ens ha comentat els plas del ajuntament de promoure l'instalació de plaques fotovoltàiques en la piscin i en alguna de les escoles.