dissabte, 11 d’octubre del 2008

ICV, otro que sólo engaña a quienes se dejan engañar


Cada vez está más claro del por qué de la necesaria presencia de Ciudadanos en el paronama político. Como ya se ha explicado, uno de los principales motivos por los que surgió Ciudadanos fue, y cito literalmente del ideario del partido: " por el vacío de representación que existía en el espacio electoral de centro-izquierda no nacionalista". Ahora mismo, si por PSC e ICV fuera, ya no estaríamos hablando de un vacío, sino de un agujero negro.


Destacats militants d'ICV firmen un manifest a favor del sobiranisme

http://www.3cat24.cat/noticia/319945/politica/Destacats-militants-dICV-firmen-un-manifest-a-favor-del-sobiranisme

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, l'exdiputat al Congrés Joan Armet, i l'exdiputat en el parlament i exsenador Roc Fuentes s'han adherit al "Manifest per unes polítiques sobiranistes" impulsat pels fundadors del partit Jordi Altarriba i Josep Maria López Llaví i que reclama "fugir de l'ambigüitat en la qüestió nacional i assumir posicions decididament sobiranistes".

Segons el manifest, al qual ha tingut accés Europa Press, ICV ha donat un tracte "accessori" i ha passat de "puntetes" pel fet nacional. En conseqüència, demana a la nova direcció que surti elegida en la IX Assemblea que els ecosocialistes faran entre el 21 i 23 de novembre a Sabadell que assumeixi "explícitament i de fet la reivindicació nacional".

Per aconseguir aquest canvi polític, els firmants del manifest proposen la creació immediata d'una comissió de treball, amb la possibilitat que estigui representada en els òrgans de direcció, perquè analitzi la qüestió. Segons els seus impulsors, aquesta mancança ha fet que el sobiranisme hagi quedat "en mans exclusives del catalanisme conservador o de corrents independentistes, algunes de les quals sense contingut social o bastant ingenus, que han contribuït a generar expectatives que, que tard o d'hora, en veure's frustrades podrien comportar una nova decepció fins a un rebot cap actituds extremes".Entre els firmants del manifest hi ha l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, l'exdiputat Ignasi Riera, el responsable de Cultura d'ICV, Pep Altayó, els escriptors Jordi Coca i Miquel-Lluís Muntané, entre d'altres.